Capella

de la Mare de Déu de la Soledat

La segona capella de l’esquerra és presidida des de l’any 1995 per la imatge de la Mare de Déu de la Soledat, obra de l’escultor reusenc Joan Sotoca. La imatge data de l’any 1941 i és fruit de la donació del senyor Bentosa a la Reial Congregació. Es tracta d’una escultura que té les característiques d’una imatge de vestir, que duu sumptuosos vestits negres i precioses corones d’argent, i l’acompanyen tres angelets. Aquesta imatge, guarnida de flors blanques, surt el Divendres Sant en la processó del Sant Enterrament.

Del conjunt d’aquesta imatge i angelets, en té cura la Secció dels Senyors i Senyores de la Junta de la Mare de Déu de la Soledat.

En la mateixa Capella, des de l’any 1956, hi ha l’altar de Sant Antoni Abat, sufragat pel Sr. Antoni Pedrol i Rius. La taula i el retaule és d’estil barroc i procedeix d’una ermita del segle XVIII de la província d’Àvila. La imatge és del segle XVI i s’atribueix a Bautista Vázquez “El Viejo”.

Val a dir que Sant Antoni Abat és patró dels animals, raó per la qual cada any, durant la celebració de la festa dels Tres Tombs, la imatge es posa sobre un xassís i es treu a la plaça per beneir els animals i especialment els cavalls i carruatges de tir degudament guarnits.

En la paret de l’esquerra hi ha penjat un quadre, d’autor desconegut, que representa Sant Tomàs de Villanueva repartint almoina als pobres.

Actualitat

Solemne missa del Beat Josep Gomis

Diumenge 17 d’octubre al temple de la Reial Congregació a les 11.30 h, Solemne missa en memòria del Beat Josep Gomis Martorell. Acompanyament musical a càrrec de l’escolania i capella

Llegir més

Agenda

There is no Event

Xarxes socials

Fes-te congregant

Vols informació per fer-te Congregant? Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb el més aviat possible.

© Copyright 2021 Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J.

Dissenyat per latargeta.cat