Capella

del Santíssim

La Capella del Santíssim destaca per una gran pintura mural sobre taula, de quatre per cinc metres, que representa l’acte de la Consagració del pa i del vi; d’estil impressionista fauvista, seguint l’estil propi de l’artista, el mestre Alberto Alejandro González Apellániz (Apellániz com a nom artístic). El seu impressionisme es caracteritza per un obert trencament de formes i colors. Aquesta obra data de l’any 2005, sent clavari el senyor Jordi Borràs.

Així mateix es troba la imatge de Sant Narcís (obra també del mestre Joan Sotoca), que va ser Bisbe de Girona (segle IV), motiu pel qual duu la mitra i el bàcul pastoral. Alhora porta a les mans un llibre tancat, atribut aquest propi de molts sants, preferentment evangelistes i doctors de l’Església. Sant Narcís és conegut per l’anomenat miracle de les mosques. El 1285, les tropes franceses assetjaven Girona i van aconseguir entrar a la ciutat. Van profanar el sepulcre de Sant Narcís, trencant-lo, i de dintre van començar a sortir mosques que van picar únicament els francesos. Els soldats francesos, espantats, van marxar. La seva festivitat se celebra el 29 d’octubre.

Actualitat

Solemne missa del Beat Josep Gomis

Diumenge 17 d’octubre al temple de la Reial Congregació a les 11.30 h, Solemne missa en memòria del Beat Josep Gomis Martorell. Acompanyament musical a càrrec de l’escolania i capella

Llegir més

Agenda

There is no Event

Xarxes socials

Fes-te congregant

Vols informació per fer-te Congregant? Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb el més aviat possible.

© Copyright 2021 Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J.

Dissenyat per latargeta.cat