Altar principal

Imatge del Sant Crist

Presideix l’altar principal la venerada imatge del Sant Crist de la Sang, tallada per l’escultor reusenc Modest Gené (1914-1983).

La imatge data de 1940 i va ser donada per la senyora Carme Piqué i Rovira, vídua Massip, en memòria del seu fill Josep, que havia estat assassinat. Fou feta en fusta d’un xiprer, dels que havien estat arrencats de soca-rel pel vent, prop de l’ermita del Roser de Vilallonga. La Creu és feta d’un pollancre procedent d’Arbúcies. Pesa 35 quilograms (kg).

La Junta de Govern d’aleshores va dictaminar que la nova imatge era una interpretació fidel de la destruïda el 1936, en els primers dies de la guerra. En un genoll, fou rebaixada la fusta per introduir-hi un pergamí amb els noms d’aquella Junta de Govern i de la senyora que en va fer la donació.

Tenen cura de la imatge, les Senyores Cambreres del Sant Crist de la Sang, les quals s’ocupen de canviar-li periòdicament la tovallola que duu i la corona.

Des de temps immemorial es considera que només poden ser portadors del Sant Crist els membres de la Junta de Govern de la Reial Congregació. El divendres sant, el Clavari gaudeix del privilegi de treure i entrar la imatge del Sant Crist, tant del temple de la Puríssima Sang com de la Prioral de Sant Pere, i de ser el portador de la venerada imatge en el moment central de demanar les Tres Gràcies, a la porta de l’església titular.

Actualitat

Agenda

There is no Event

Xarxes socials

Fes-te congregant

Vols informació per fer-te Congregant? Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb el més aviat possible.

© Copyright 2021 Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J.

Dissenyat per latargeta.cat