Altar principal

Pintura al fresc del Presbiteri

En el sostre del presbiteri destaca el fresc, obra del pintor Pere Calderó i de les seves alumnes Teresa Masdeu i Narci Fusté. La pintura, realitzada l’any 1987, va ser beneïda el 15 de març de 1988, essent Clavari el Sr. Francesc Pardo.

En aquest Fresc s’hi representen tres moments que formen part de la tradició de la Reial Congregació: la Funció de la Coronació del Senyor (part central); l’acte de les Tres Gràcies (part esquerra); i les Rogatives (any 1827), amb l’escena del Sant Crist refugiat en una taverna (a la part dreta) per causa d’una pluja torrencial en el transcurs d’una processó. El congregants i feligresos són la resta d’elements del fresc, col·locats a banda i banda de la composició per tal de donar realisme i plasticitat a l’obra pictòrica.

Cal remarcar com a fet anecdòtic que diferents congregants van ser retratats en el fresc. Se cita a manera d’exemple la figura de l’advocat Guix Sugranyes, que està agenollat a l’esquerra del Crist jacent, en el moment de l’acte de la Coronació.

També, a títol de curiositat, cal referir-se al retrat d’un noi que aixeca els braços amb aspecte de beneit, i que es troba en l’escena de l’acte de les Tres Gràcies. La llegenda explica que el pintor va voler reflectir el fet -no contrastat- que aquest noi va fer burla al Sant Crist de la Sang, mentre passava per la processó de les Tres Gràcies. Aquest escarni va fer que es quedés per sempre més, amb aparença de ximplet.

Actualitat

Solemne missa del Beat Josep Gomis

Diumenge 17 d’octubre al temple de la Reial Congregació a les 11.30 h, Solemne missa en memòria del Beat Josep Gomis Martorell. Acompanyament musical a càrrec de l’escolania i capella

Llegir més

Agenda

There is no Event

Xarxes socials

Fes-te congregant

Vols informació per fer-te Congregant? Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb el més aviat possible.

© Copyright 2021 Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J.

Dissenyat per latargeta.cat