Solemne Funció de l’Agonia i de les Tres Gràcies

La commemoració de les Tres Gràcies, del Divendres Sant reusenc d’enguany, ha estat marcada, com no podia ser d’altra manera, per les mesures sanitàries de confinament. Malgrat tot, però, la tradicional Funció de l’Agonia –coneguda popularment amb el nom de ‘Les set paraules’, en referència a les darreres frases o expressions de Jesucrist clavat en creu “(Pare, perdona’ls perquè no saben el que fan./ T’ho asseguro: avui seràs amb mi al paradís./ Dona, aquí tens el teu fill. Aquí tens la teva mare./ Déu meu, Déu meu, per què m’has abandonat? / Tinc set. / Tot s’ha complert. / Pare, confio el meu alè a les teves mans.)”, s’ha desenvolupat al temple de la Puríssima Sang, de Reus, per tal d’evitar la professó d’anada i tornada a la Prioral de Sant Pere, amb capacitat limitada de feligresos i retransmissió comentada per LANOVA Ràdio, de Reus, i la posterior retransmissió per ‘Canal Reus TV’.

Els missatges de la necessitat del perdó humà, de construir una societat justa i solidària o de la lluita contra la soledat provocada per la pandèmia actual, han estat alguns dels arguments que han servit als set preveres reusencs per mostrar la cara actual de les ‘agonies’ d’avui, en concordança amb el missatge de pau i amor de l’Evangeli cristià.

La solemne i austera cerimònia ha estat representada de les diferents confraries de la ciutat, presidida per la titular de la Puríssima Sang, els mossens reusencs de diferents parròquies -que han llegit i interpretat cadascuna de les Set Paraules-, i la ciutadania que s’hi ha pogut aplegar i que ha omplert un temple de la Puríssima Sang mig il·luminat, com pertoca a la diada d’avui prèvia a la festa de la Pasqua. L’arquebisbe de Tarragona i el batlle de la ciutat també s’hi han fet presents en el tram final de l’acte, abans de les Tres Gràcies.

Finalment, després del Credo i el Cant del Miserere, hi ha hagut el Toc de Silenci, i amb una mínima presència de la Cohort romana dels Armats de Reus, a toc de corneta, el Sant Crist de la Sang ha estat traslladat -inesperadament- fins al ganzell del temple, al so del ‘Vexilla Regis’, d’una representació de l’Escolania de la Puríssima Sang, situada al cor del temple, i ‘de cara al poble’ i amb un silenci escruixidor, el Sant Crist ha fet els tres tradicionals tombs o moviments de les Tres Gràcies, que ha permès de donar el sentit més ple a l’esperit de superació personal i col·lectiva del moment que ens toca de viure abans de la celebració de la Pasqua.

per Anton Baiges Gras (reusdigital.cat)

 

 

Actualitat

Agenda

There is no Event

Xarxes socials

Fes-te congregant

Vols informació per fer-te Congregant? Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb el més aviat possible.

© Copyright 2021 Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J.

Dissenyat per latargeta.cat