El Temple de la Sang

El temple de la Sang és la seu de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus, la qual n’és la propietària.

El temple de la Sang és la seu de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus, la qual n’és la propietària.

S’inclou en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic Català del municipi de Reus i des del 28 de febrer de 2019 en el Registre de Béns Culturals d’Interès Local. A més consta en el Pla especial de protecció de patrimoni arquitectònic, historicoartístic i natural de la ciutat de Reus (DOGC 16/12/2005).

L’església de la Sang fou edificada el 1577 per la congregació de la Puríssima Sang. El temple fou refet el 1614 i construït de nova planta entre el 1703 i el 1736. Fou cremada en 1936, nomes es va salvar la sala noble amb l’arxiu, finalitzada la guerra es va fer una nova edificació i es va reobrir al culte el dos de març de 1941.

És d’estructura simple, amb una sola nau i capelles laterals aprofitant els contraforts.

Ubicació

Al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, s’hi accedeix per la porta principal que és a la plaça de la Puríssima Sang.

L’entrada a les altres dependències del temple és al Carreró de la Sang núm. 12.

GPS: 1. 41.1559 Nort. | 2. 1.1119 Est.

Actualitat

Agenda

maig 15
11:30 am - 1:00 pm
Visita guiada a la Prioral i a la Puríssima Sang

Xarxes socials

Fes-te congregant

Vols informació per fer-te Congregant? Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb el més aviat possible.

© Copyright 2021 Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J.

Dissenyat per latargeta.cat