Senyores i Senyors de la Junta de la Mare de Déu de la Soledat

Els Senyors i Senyores de la Junta de la Mare de Déu de la Soledat, son una Secció de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, fundada l’any 1995, amb la missió de cuidar a la Mare de Déu i fomentar el culte i la devoció a la mateixa.

El mateix any de la fundació de la Secció, s’estrenà el nou altar de la Mare de Déu de la Soledat, lloc on es troba la imatge, la qual data de 1941 i és obra de l’escultor Joan Sotoca, fruit de la donació del senyor Bentosa a la Reial Congregació. És tracta d’una escultura que té les característiques d’una imatge de vestir, dur sumptuosos vestits negres i precioses corones d’argent.

En la mateixa Capella, es troba l’altar de Sant Antoni Abat sufragat pel Sr. Antoni Pedrol i Rius.

Des de la seva fundació i fins l’actualitat, la Secció dels Senyors i Senyores de la Junta de la Mare de Déu de la Soledat disposa de la seva pròpia Junta, patrocinada per la Junta de Govern de la Reial Congregació.

Els Senyors i Senyores de la Junta de la Mare de Déu de la Soledat vesteixen la mateixa indumentària processional pròpia dels Congregants de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, és a dir, vesta, cucurulla, cinturó, guants i sabates completament negres, guarnit amb un mocador blanc en la part esquerra del cinturó i un rosari a la part dreta del mateix.

Durant l’any, la Capella de la Mare de Déu de la Soledat es visitada per nombrosos devots que preguen, agraeixen favors, i també li fan ofrenes i donacions.

El Divendres Sant, la imatge de la Mare de Déu de la Soledat es col•loca en el xassís del seu pas i acompanyada pels devots i pels membres de la seva Junta, participa en la processó del Sant Enterrament, junt amb les imatges del Sant Crist de la Sang i el Sant Crist jacent en el sepulcre.

Des de l’any 1996, el Dissabte Sant es celebra l’acte de Vetlla a la Mare de Déu de la Soledat precedit de l’ofrena de flors blanques en el transcurs del qual, s’ofereix el Cant de la Salve, de l’Stabat Mater i dels Goigs de la Mare de Déu de la Soledat, a càrrec de l’Escolania i la Capella del Sant Crist de la Sang.

Durant la resta del any, cada primer diumenge de mes, en acabar la missa del matí, es fa la pregària del Sant Rosari.

Que la Mare de Déu de la Soledat ens beneeixi i ens embolcalli amb el seu mantell per trobar el consol i l’ajuda que necessitem.

Relació de presidents i presidentes de la secció

Antonieta Roig

Actualitat

Ester Mellado

2019 - 2020

Rosa Rossell

2017 - 2018

Maria Teresa García Martínez

2014 - 2016

Misericòrdia Biarnés

2012 - 2014

Maria Dolors Blanch

2010 - 2012

Fermi Rodriguez

2008 - 2010

Emilia Minguell

2006 - 2008

Ramon Lozano

2004 - 2006

Rosa Benet

2000 - 2004

Vicenç Xavier Just

1998 - 2000

Jesus Maria Planesas

1995 - 1998

Actualitat

Agenda

maig 15
11:30 am - 1:00 pm
Visita guiada a la Prioral i a la Puríssima Sang

Xarxes socials

Fes-te congregant

Vols informació per fer-te Congregant? Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb el més aviat possible.

© Copyright 2021 Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J.

Dissenyat per latargeta.cat