Escolania i Capella de cantadors del Sant Crist de la Sang

L’Escolania i Capella de Cantors del Sant Crist de la Sang és un grup coral que constitueix una Secció de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus. Actualment la direcció tècnica i artística recau sobre mestra Irene Massana Cogul.

L’Escolania de la Sang la conformen nens/es i joves de 4 a 25 anys. Alhora, l’Escolania es subdivideix en l’Escolania petita, amb nens/es de veus blanques i el Cor Jove, integrat per veus de soprano, tenor, contralt i contrabaix.

Per la seva banda, la Capella de Cantors de la Sang ve integrada per adults amb tos els registres musicals.

Els membres de l’Escolania i la Capella de Cantors assagen i reben educació musical per part de la direcció musical, a raó de dos hores setmanals, que es distribueixen en una hora d’assaig conjunt, de l’Escolania amb la Capella de Cantors, i una altra hora que cada grup fa assaig per separat.

L’Escolania i Capella de Cantors de la Sang participen cada any en diferents celebracions i esdeveniments que els fa imprescindibles. Entre aquests, cal destacar el Concert de Nadal in memoriam del mestre Santiago Buqueras, el Concert de Santa Cecília, que té lloc a la Prioral de Sant Pere de Reus, a finals de novembre, el cant dels Goigs a la Mare de Déu de Misericòrdia durant el Rosari de Torxes del dejuni de la festa de Misericòrdia o la participació musical en la processó de Corpus o Sant Pere.

Però sens dubte, l’aportació més rellevant de l’Escolania i Capella de Cantors de la Sang, cal trobar-la en els diferents actes de Setmana Santa que organitza la Reial Congregació, principalment, quan és cantat el tradicional Vexilla Regis acompanyant, al Sant Crist de la Sang durant les tres processons del Divendres Sant.

Digne de menció també és la intervenció musical de l’Escolania i Capella de Cantors de la Sang, durant els Via Crucis de quaresma, la Funció de l’Agonia del Divendres Sant, les diferents misses i oficis de Setmana Santa, l’acta de vetlla i ofrena de flors blanques a la Mare de Déu de la Soledat, o el cant de l’Al•leluia i la resta de peces musicals interpretades durant el tradicional acte de Coronació del Senyor del Diumenge de Resurrecció.

La qualitat assolida per l’Escolania de la Sang ha permès que hagi estat acceptada per formar part de la Federació Catalana de Puericantores, fet que li reporta, la participació en concerts i trobades corals de puericantors tant a nivell nacional com internacional.

Tanmateix, l’Escolania i Capella de Cantors de la Sang forma part també del catàleg de corals, que la Diputació de Tarragona posa a disposició dels Ajuntaments i ens locals, per tal d’oferir concerts.

En l’estil artístic de l’Escolania i Capella de Cantors predomina la música religiosa, per la seva intensa relació amb la Setmana Santa, si bé també s’interpreta música tradicional catalana, i també d’estil més clàssic.

A nivell orgànic, l’Escolania i Capella de Cantors de la Sang disposa d’una direcció musical i una junta pròpia, que gestiona el dia a dia de la secció. Ambdues unitats dependents independentment i directament de la de la Junta de Govern de la Reial Congregació.

Actualitat

Agenda

maig 15
11:30 am - 1:00 pm
Visita guiada a la Prioral i a la Puríssima Sang

Xarxes socials

Fes-te congregant

Vols informació per fer-te Congregant? Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb el més aviat possible.

© Copyright 2021 Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J.

Dissenyat per latargeta.cat