Solemne missa de la Cena del Senyor

El Dijous Sant, els congregants i devots del Sant Crist es reuneixen en una única Eucaristia, per a commemorar la institució de l’Eucaristia del Senyor.

Aquesta Missa vespertina del Dijous Sant és l’ofici de Vespres que permet entrar en l’inici del “Triduo pasqual”, el gran pròleg a tot el Misteri pasqual del Divendres i Dissabte Sant i el Diumenge de Pasqua.

En l’aspecte de la litúrgia de la Cena del Senyor, el Sagrari es deixa completament buit en iniciar-se la celebració i també s’han de consagrar en aquesta missa les hòsties necessàries per a la comunió dels fidels i perquè el clergat i el poble puguin combregar l’endemà.

Mentre es canta l’himne “Gloria a Déu”, es fan sonar les campanetes, que ja no es tornen a tocar fins a el “Glòria a Déu” de la Vigília Pasqual.

Per a la reserva del Santíssim Sagrament es prepara una capella separada de la nau central, convenientment guarnida amb flors, que convida a l’oració i a la meditació.

Acabada l’oració després de la comunió, comença la processó, presidida per la creu enmig de ciris i sota el tàlem, en la qual es porta el Santíssim Sagrament per l’església cap al lloc de la reserva.

Acaba la missa es despulla l’altar en el qual s’ha celebrat i no s’encenen ciris o llums davant les imatges dels sants.

Finalment, es convida als fidels a una adoració perllongada durant la nit del Santíssim Sagrament en la reserva solemne, després de la missa de la Cena del Senyor.

L’acompanyament musical de la missa de la Cena del Senyor és a càrrec de la Capella de Cantors de la Sang.

Lloc: Temple de la Sang.
Data i hora: Dijous Sant, a les 20.30 h.

Actualitat

Agenda

maig 15
11:30 am - 1:00 pm
Visita guiada a la Prioral i a la Puríssima Sang

Xarxes socials

Fes-te congregant

Vols informació per fer-te Congregant? Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb el més aviat possible.

© Copyright 2021 Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J.

Dissenyat per latargeta.cat